اخبار و مقالات

زنجیره ای از تحول در تامین و خرید کالا
تاریخ انتشار : 1395/8/19 ساعت 17:00:44




زنجیره ای از تحول در تامین و خرید کالا
 
۱۰:۵۰ (یکشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۵)
اخبار مرتبط

آنطور که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات می گوید در رابطه با راه اندازی سیستم پرداخت موبایل در کشور و جایگزینی آن با کارت های بانکی مذاکرات این وزارتخانه با بانک مرکزی برای راه اندازی سرویس مذکور تاکنون به پیشرفت های خوبی دست یافته و ظرف دو تا سه ماه آینده بستر مناسب انجام این کار که به کمک شرکت خدمات انفورماتیک فراهم شده است در اختیار کلیه اپراتورها قرار می گیرد.

اما آنچه در سال های اخیر شاهد آن هستیم، این است که در کشورمان ارتباطات اینترنتی گسترش پیدا کرده و سرعت اینترنت به درجه نسبتا قابل قبولی رسیده است. پس بهتر این است که از فضای مجازی ای که توسعه پیدا کرده در زمینه های کاری و اقتصادی بتوان استفاده بهینه را برد. منتها در حال حاضر زیرساخت های ارتباطی به گونه ای است که با شک و شبهه کارها صورت می گیرد.
 
در گام نخست همین پرداخت قبوض آب و برق و گاز است که با استفاده از تلفن همراه و اپلیکیشن هایی که ایجاد شده، انجام می شود، البته هنوز این کار به صورت کامل صورت نمی گیرد و اگر هم با نقصان انجام شود، ممکن است ایجاد ضرر و زیان برای ذی نفعان کند.
 
قاعدتا باید این بعد موضوع را بیشتر مدنظر داشت که اگر قرار است چنین گامی را برداریم و استفاده بهینه از فضای مجازی و زیرساخت های ارتباطی خودمان داشته باشیم، باید به فکر سکته های خطوط ارتباطی و عدم انجام کامل تراکنش های بانکی هم باشیم و این نقیصه و مشکل را رفع کنیم زیرا ما در کشورمان در موارد متعددی با قطع شبکه اینترنت و قطع ارتباط در زمان انجام برخی تراکنش های مالی روبه رو می شویم و این قطع ارتباط باعث بروز مشکلاتی می شود و مجددا باید همان کار به صورت واقعی و جابه جایی فیزیکی صورت بگیرد.
 
اما در مورد این موضوع که ممکن است جایگزینی کارت های بانکی با پرداخت های موبایلی در پرداخت های خرد در شهرهای بزرگ موفق تر باشد و در شهرهای کوچک نتوان آن را اجرا کرد، باید به این موضوع اشاره کنم که شاید در این رابطه قضیه برعکس باشد. به این معنی که ممکن است در شهرستان ها و شهرهای کوچک به دلیل ترافیک کمتری که وجود دارد، زیرساخت های ارتباطی کارآمدتر باشد و احتمال دارد که در شهر تهران مشکلاتی وجود داشته باشد.
 
در تعطیلاتی مانند ایام عید نوروز این موضوع برعکس می شود و در این زمان ها که جمعیت از تهران به سمت شهرستان ها سرازیر می شود، مشکل به وجود می آید زیرا زیرساخت ها به اندازه جمعیت همان شهر به وجود آمده است و نمی تواند پاسخگوی ارتباطات اینترنتی جمعیت بسیار زیادی باشد.
 
اما اگر بخواهیم در مورد این موضوع صحبت کنیم که جایگزینی کارت های بانکی با پرداخت های موبایلی چه مزایا و آثار مثبتی دارد، باید به این موضوع اشاره کنم که اگر ما به جایی برسیم که خریدهای خرد و روزمره از طریق تلفن همراه انجام شود، قاعدتا به این معنی است که با مغازه ها و فروشگاه های هوشمندی روبه رو هستیم که امکان انتخاب کالا را هم فراهم می آورد.
 
بنابراین یک نکته مثبت این است که اگر تلفن همراه ابزاری برای این شود که خریدها و پرداخت های خرد را با آن انجام دهیم، بعد دیگر قضیه این خواهد بود که فروشگاه ها و مغازه های هوشمندی هم در حال تعبیه و آماده شدن است که به نوبه خود اتفاق بسیار خوبی خواهد بود.
 
نکته دوم این است که در زمان هم صرفه جویی می شود و بسیاری از ترددهایی که صورت می  گیرد، با پرداخت های موبایلی کم می شود زیرا ارتباطات فضای مجازی دیگری هم حتما به کمک ما خواهد آمد و ما می توانیم انتخاب کالاهای خرد را از طریق اپلیکیشن های تلفن همراه خود داشته باشیم و حتما زمانی که این اتفاق رخ دهد، افراد می توانند در منزل یا محل کار خود چنین امکانی را داشته باشند. این به آن معنی است که زنجیره ای از تحول در هوشمندسازی یا اتوماسیون زنجیره تامین و خرید کالاهای سوپرمارکتی به وجود می آید که این موضوع به خودی خود بسیار خوب است.
 
با توجه به آنچه گفته شد باید این امیدواری را داشته باشیم که روزی به لحاظ زیرساختی و ارتباطات موبایلی و اینترنتی در تمام نقاط کشور به جایی برسیم که مردم به راحتی در خریدهای روزانه و خرد خود از پرداخت های موبایلی به جای کارت های بانکی استفاده کنند و این کار را بدون بروز هر مشکلی انجام دهند.